Slepičí vývar
Ingredience
- slepice: 0.5 ks
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- malý celer: 0.5 ks
- pórek: 10 cm
- zázvor: 2 cm
- petrželová nať: 1 PL
- libeček: 1 stonek
- sůl
- celý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru, libeček a celou cibuli. Při mírné teplotě vaříme 2,5 hodiny. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme doměkka. Vyjmeme zázvor a cibuli, maso obereme a vrátíme do vývaru. Slepičí vývar můžeme přecedit a osolíme podle chutia nakonec přidáme petrželovou nať.
Slepičí vývar podáváme s domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.