Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Slepičí vývar Polévky
29. 08. 2017

Slepičí vývar

Ingredience
- +
  • slepice: 0.5 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • mrkev: 1 ks 
  • petržel: 1 ks 
  • malý celer: 0.5 ks 
  • pórek: 10 cm
  • zázvor: 2 cm
  • petrželová nať: 1 PL
  • libeček: 1 stonek
  • sůl
  • celý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Slepičí vývar - recept

Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru, libeček a celou cibuli. Při mírné teplotě vaříme 2,5 hodiny. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme doměkka. Vyjmeme zázvor a cibuli, maso obereme a vrátíme do vývaru. Slepičí vývar můžeme přecedit a osolíme podle chutia nakonec přidáme petrželovou nať. 

Slepičí vývar podáváme s domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_91120452_xs.jpg Polévky

Pečené krůtí stehno

Česnek nakrájíme na tenké plátky, krůtí stehno omyjeme a lehce na pár místech nařízneme. Do vzniklých zářezů vtlačíme plátky česneku a rozmarýn. Smícháme asi 5 lžic olivového oleje se solí a pepřem a…

fotolia_105050418_xs.jpg Polévky

Nadívané kuře

Kuře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a opaprikujeme ze všech stran (i zevnitř). Do mísy nakrájíme na kostky starší rohlíky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a…

Doporučené recepty

Dušené červené zelí

Přílohy: Dušené červené zelí

Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a listy nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,…

Zapečený lilek

Hlavní jídla: Zapečený lilek

Neoloupaný lilek nakrájíme na kolečka silná přibližně 1 cm. Osolíme a necháme 20 minut vypotit. Opláchneme a…

Koprová omáčka

Hlavní jídla: Koprová omáčka

Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku…

Pomazánka z droždí

Pomazánky: Pomazánka z droždí

Cibuli si pokrájíme najemno, rozehřejeme na pánvi olej. Vhodíme na něj nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.…