Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečené krůtí stehno Hlavní jídla
26. 09. 2017

Pečené krůtí stehno

Ingredience
- +
  • krůtí stehno
  • česnek
  • olivový olej
  • tuk na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečené krůtí stehno – recept

Česnek nakrájíme na tenké plátky, krůtí stehno omyjeme a lehce na pár místech nařízneme. Do vzniklých zářezů vtlačíme plátky česneku a rozmarýn. Smícháme asi 5 lžic olivového oleje se solí a pepřem a promícháme. Vzniklou směsí potřeme krůtí stehna ze všech stran. Takto namarinovaná stehna necháme v lednici několik hodin, aby maso nasáklo marinádu.

Krůtí stehna vložíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme v troubě předem rozehřáté na 200 °C asi 15 minut. Poté podlejeme horkou vodou, aby se maso nepřipalovalo, překryjeme pekáč alobalem a pečeme na 180 °C dalších cca 45 minut. Následně alobal sundáme, maso polejeme výpekem (můžeme lehce zředit horkou vodou) a bez alobalu ještě dopečeme asi 15 minut na 200 °C, aby vznikla křupavá kůrka.

Když je pečené krůtí stehno hotové, nakrájíme jej na menší části a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže, kterou polijeme výpekem. Pečené krůtí stehno je možné servírovat také s lehkým listovým salátkem či s bramborami na různé způsoby.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_105050418_xs.jpg Hlavní jídla

Nadívané kuře

Kuře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a opaprikujeme ze všech stran (i zevnitř). Do mísy nakrájíme na kostky starší rohlíky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a…

fotolia_61529398_xs.jpg Hlavní jídla

Slepičí vývar

Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru, libeček a celou cibuli. Při mírné teplotě vaříme 2,5 hodiny. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme…

Doporučené recepty

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…

Bílková poleva

Vánoční cukroví: Bílková poleva

Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a škrobem. Vše mícháme metličkou…

Hraběnčiny řezy

Dezerty: Hraběnčiny řezy

Žloutky utřeme s cukrem (1 lžíci si odložíme do bílků), přidáme změklé máslo a zpracujeme. Prosátou mouku smícháme…

Polévka pak choi

Polévky: Polévka pak choi

Rýžové nudle si uvaříme. Zelí pak choi očistíme. Zvlášť nakrájíme na plátky bílou a zelenou část. Mrkev nakrájíme…