Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečené krůtí stehno Pečené krůtí stehno Hlavní jídla
26. 09. 2017

Pečené krůtí stehno

Ingredience
- +
  • krůtí stehno
  • česnek
  • olivový olej
  • tuk na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečené krůtí stehno – recept

Česnek nakrájíme na tenké plátky, krůtí stehno omyjeme a lehce na pár místech nařízneme. Do vzniklých zářezů vtlačíme plátky česneku a rozmarýn. Smícháme asi 5 lžic olivového oleje se solí a pepřem a promícháme. Vzniklou směsí potřeme krůtí stehna ze všech stran. Takto namarinovaná stehna necháme v lednici několik hodin, aby maso nasáklo marinádu.

Krůtí stehna vložíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme v troubě předem rozehřáté na 200 °C asi 15 minut. Poté podlejeme horkou vodou, aby se maso nepřipalovalo, překryjeme pekáč alobalem a pečeme na 180 °C dalších cca 45 minut. Následně alobal sundáme, maso polejeme výpekem (můžeme lehce zředit horkou vodou) a bez alobalu ještě dopečeme asi 15 minut na 200 °C, aby vznikla křupavá kůrka.

Když je pečené krůtí stehno hotové, nakrájíme jej na menší části a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže, kterou polijeme výpekem. Pečené krůtí stehno je možné servírovat také s lehkým listovým salátkem či s bramborami na různé způsoby.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_105050418_xs.jpg Hlavní jídla

Nadívané kuře

Kuře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a opaprikujeme ze všech stran (i zevnitř). Do mísy nakrájíme na kostky starší rohlíky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou petrželku a…

fotolia_61529398_xs.jpg Hlavní jídla

Slepičí vývar

Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru, libeček a celou cibuli. Při mírné teplotě vaříme 2,5 hodiny. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme…

Doporučené recepty

Houskový knedlík

Přílohy: Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme…

Mrkvová polévka se zázvorem

Polévky: Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkev nakrájíme na kousky nebo nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno. Zázvor očistíme a nastrouháme. V hrnci…

Rakytníkový likér

Nápoje: Rakytníkový likér

Plody rakytníku důkladně propláchneme, rozmačkáme, naložíme je do alkoholu, přidáme med podle chuti a necháme…

Pivní marináda

Ostatní: Pivní marináda

Pivo smícháme s olejem, sójovou omáčkou a hořčicí. Přimícháme na kolečka nakrájenou chilli papričku, cukr, sůl,…