Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Sušenky z ovesných vloček Dezerty
02. 05. 2018

Sušenky z ovesných vloček

Ingredience
- +
  • jemné ovesné vločky: 400 g
  • vanilkový cukr: 1 ks 
  • vejce: 1 ks
  • med: 5 PL
  • mléko: 100 ml
  • rozinky, kandované ovoce, mandle,...

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu
Vločkové sušenky – postup přípravy 

Ovesné vločky zalijeme teplým mlékem a necháme namočené asi 10 minut, aby změkly. Přidáme do nich med, celé vejce a vanilkový cukr a vše pořádně promícháme. Vločkové sušenky můžeme namíchat podle chuti, můžeme do nich dát mandle, kandované ovoce, rozinky, oříšky, semínka, kousky čokolády atd. Plech vyložíme pečícím papírem, z těsta tvoříme malé hromádky.

Vločkové sušenky pečeme 20 - 25 minut na 180 °C

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vlockova-polevka.jpg Dezerty

Vločková polévka

Houby namočíme na 30 minut do studené vody a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme trochu másla, přidáme kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a…

zdrave-palacinky-z-ovesnych-vlocek.jpg Dezerty

Zdravé palačinky z ovesných vloček

Ovesné vločky rozmixujeme na prášek, přidáme mléko, vejce a špetku soli a společně ještě promixujeme dohladka. jako u klasických palačinek dle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme vločkami. Palačinky nejlépe…

vlockova-kase.jpg Dezerty

Vločková kaše

Do hrnce nalijeme mléko a vločky do něj namočíme na 15 - 20 minut. Přidáme špetku soli a vaříme asi 5 minut. Z vloček se stane kaše, kterou můžeme po uvaření ihned podávat. Vločková kaše je výborná posypaná…

Doporučené recepty

Sýrové suflé

Předkrmy a chuťovky: Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za…

Pesto z červené řepy

Ostatní: Pesto z červené řepy

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými…

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Buchta se zakysanou smetanou

Dezerty: Buchta se zakysanou smetanou

Olej, vejce a zakysanou smetanu rozmícháme v míse do hladka. Postupně přidáváme mouku, cukr a prášek do pečiva a…