Vločková kaše
Ingredience
- ovesné vločky: 150 g
- mléko: 250 ml
- sůl
- máslo
- med
- ovoce, kakao, skořice,...
- skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do hrnce nalijeme mléko a vločky do něj namočíme na 15 - 20 minut. Přidáme špetku soli a vaříme asi 5 minut. Z vloček se stane kaše, kterou můžeme po uvaření ihned podávat. Vločková kaše je výborná posypaná například kakaem, strouhanou čokoládou, skořicí, politá medem nebo s kousky čerstvého ovoce.
Vločky také můžeme opražit na pánvičce. Vychladlé je rozemeleme v mlýnku nebo masovém strojku a vsypeme je do vroucího mléka. Kaši vaříme, dokud nezhoustne a podáváme polité ovocnou šťávou nebo s kakaem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.