Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Švestková povidla Ostatní
15. 05. 2018

Švestková povidla

Ingredience
- +
  • švestky: 1500 g
  • cukr krupice: 600 g
  • ocet: 100 ml

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Švestková povidla – recept

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky pustily šťávu.

Švestky i se šťávou prudce vaříme asi 1 hodinu, poté na nižším stupni vaříme ještě 2 hodiny (záleží na požadované konzistenci) a průběžně mícháme, protože švestková povidla se hodně připalují.

Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme je hotovými povidly, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.

Švestková povidla se tradičně používají do buchet i koláčů. Pro extra vůni můžeme skleničky před plněním vypláchnout rumem, který je zároveň i vydezinfikuje.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tvarohove-a-povidlove-tasticky-z-listoveho-testa.jpg Ostatní

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta

Plát listového těsta rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtvrce dáme lžičku povidel nebo tvarohové náplně.  Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh, rozinky, které jsme předem namočili…

povidlova-omacka-k-masu.jpg Ostatní

Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v ní rozmícháme a přidáme švestková povidla. Ochutíme citrónovou šťávou, skořicí, špetkou soli a…

Doporučené recepty

Houbová smaženice

Předkrmy a chuťovky: Houbová smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme najemno nakrájenou cibuli a ke konci…

Makový závin

Dezerty: Makový závin

Aby byl makový závin pěkně vláčný a chutný, je dobré si náplň přichystat už den předem, aby se hezky uležela.…

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hlavní jídla: Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme…