Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vločková kaše s jablky a rozinkami Ostatní
10. 10. 2017

Vločková kaše s jablky a rozinkami

Ingredience
- +
  • ovesné vločky {100} g
  • mléko {150} ml
  • voda {100} ml
  • hrst rozinek 
  • jablko {1}
  • skořice {1} kl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Vločková kaše s jablky a rozinkami - recept

Vločky s rozinkami předem namočíme do mléka s vodou a necháme chvíli odstát, aby nasály tekutinu. Ideálně přes noc, aby mohla být vločková kaše k snídani, nebo minimálně půl hodiny předem.  Poté dáme vločky s mlékem a vodou vařit v menším hrnci s nepřilnavým povrchem nebo v rendlíku. Pokud je vločková kaše moc hustá, přidáme trochu vody nebo mléka a stále mícháme. Přidáme nastrouhané jablko.

Vločková kaše je sladká díky rozinkám a jablku, ale pokud máme radši sladší pokrmy, je možné ji dosladit medem, agáve sirupem, datlovým sirupem či třtinovým cukrem.

Fantazii se meze nekladou, vločková kaše se dá ozdobit prakticky čímkoliv - od ovoce přes oříšky až po čokoládu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Medové perníčky

Vánoční cukroví: Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…

Srnčí medailonky na víně

Hlavní jídla: Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými…

Sekaná z cukety

Hlavní jídla: Sekaná z cukety

Cuketu nastrouháme nahrubo. Použijeme-li mladé cukety, není třeba je loupat ani vydlabávat semínka. Cuketu osolíme…

Špagety amatriciana

Hlavní jídla: Špagety amatriciana

Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme…