Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta Dezerty
19. 03. 2018

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta

Ingredience
- +
  • vyválené listové těsto
  • švestková povidla
  • plnotučný tvaroh
  • moučkový cukr
  • rozinky
  • rum
  • vejce

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta - recept

Plát listového těsta rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtvrce dáme lžičku povidel nebo tvarohové náplně. 

Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh, rozinky, které jsme předem namočili v rumu a vymačkali, a cukr podle chuti. 

Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, zvedneme 4 cípy k sobě a slepíme do taštičky. Spoje přimáčkneme k sobě. Plněné taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 15 - 20 minut dozlatova. 

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta necháme vychladnout na mřížce a posypeme moučkovým cukrem přes sítko. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-povidla_1.jpg Dezerty

Švestková povidla

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky…

povidlova-omacka-k-masu.jpg Dezerty

Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v ní rozmícháme a přidáme švestková povidla. Ochutíme citrónovou šťávou, skořicí, špetkou soli a…

Doporučené recepty

Flank steak

Hlavní jídla: Flank steak

Flank steak neboli steak z hovězího pupku chutná nejlépe, je-li maso dokonale vyzrálé. Steak lehce potřeme olejem…

Kokosové kuličky

Vánoční cukroví: Kokosové kuličky

Smícháme cukr s kokosem, přidáme nastrouhanou bílou čokoládu, změklé máslo a citrónovou šťávu. Podle potřeby…

Vepřové nudličky se zeleninou a nudlemi

Hlavní jídla: Vepřové nudličky se zeleninou a nudlemi

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, smícháme s olivovým olejem a sójovou omáčkou a necháme v…

Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Ostatní: Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Jahody opláchneme, odstraníme stopky a nakrájíme na malé kousky. Jahody smícháme s želírovacím cukrem, citronovou…