Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Třešňová bublanina Dezerty
25. 07. 2018

Třešňová bublanina

Ingredience
- +
  • třešně: 500 g
  • bílý jogurt – malý kelímek: 2 ks
  • mouka hladká – kelímek: 3 ks
  • cukr krupice – kelímek: 2 ks
  • prášek do pečiva: 1 ks
  • vejce: 2 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Třešňová bublanina – recept

Tento recept má tu výhodu, že nemusíme nic vážit, na odměření mouky a cukru použijeme kelímky od jogurtu, který dáváme do bublaniny. Můžeme dát do bublaniny méně cukru, zvlášť pokud použijeme zavařené oslazené třešně.

Třešně odstopkujeme, umyjeme a vypeckujeme (můžeme použít čerstvé nebo zavařené, případně zamražené). V míse smícháme všechny ostatní ingredience. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, na které pokládáme třešně. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme, dokud těsto nemá světle hnědou barvu. Špejlí zkontrolujeme, zda je třešňová bublanina upečená i uvnitř a nelepí se na špejli.

Třešňovou bublaninu necháme vychladnout a nakrájíme. Třešně můžeme nahradit i jiným ovocem, například jahodami, meruňkami nebo rybízem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Mražený jogurt jahodový

Dezerty: Mražený jogurt jahodový

Mražené jahody dáme společně se studeným jogurtem do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme med podle chuti a opět…

Sýrové suflé

Předkrmy a chuťovky: Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za…

Houbová pomazánka z lišek

Pomazánky: Houbová pomazánka z lišek

Lišky očistíme, větší kusy přepůlíme, malé necháme vcelku. Slaninu a šalotku nakrájíme na velmi drobné kousky.…