Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Křen s jablky Saláty
27. 10. 2017

Křen s jablky

Ingredience
- +
  • 1 díl čerstvého křenu 
  • 2 díly jablek
  • citrónová šťáva
  • sůl 
  • cukr 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Křen s jablky – recept

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. Křen očistíme, oloupeme a také najemno nastrouháme. Křen s jablky smícháme, přilijeme citrónovou šťávu, případně osolíme a osladíme dle chuti. Můžeme přidat také vinný ocet.

Jablečný křen natlačíme do umyté a vysušené zavařovací sklenice. Takto připravený křen s jablky vydrží v chladu několik dní. Pokud jej máme větší množství a potřebujeme uchovat po delší dobu, můžeme sterilovat 15 minut na 80 °C.

Křen s jablky podáváme k vařenému nebo grilovanému masu nebo k uzeninám.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jablkove-ruzicky.jpg Saláty

Jablkové růžičky

Jablka podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky ihned ponoříme do vody s citrónovou šťávou, přivedeme k varu a povaříme 1 minutu. Scedíme a necháme okapat a vychladnout. …

tazeny-zavin-s-jablky.jpg Saláty

Tažený závin s jablky

Mouku prosejeme do mísy, přidáme k ní vlažnou vodu, olej a špetku soli a vypracujeme těsto dohladka. Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, potřeme ho ještě trochou oleje, aby nevysychalo, přikryjeme ho…

linecky-kolac-s-jablky.jpg Saláty

Linecký koláč s jablky

Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme, smícháme s citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem a nakrájenými ořechy. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme změknout v pokojové teplotě. Mouku prosijeme, přidáme do ní…

staroceska-vejmrda.jpg Saláty

Staročeská vejmrda

Jablka zbavená jadřinců nastrouháme nahrubo, křen najemno. Smícháme všechny ingredience, necháme asi hodinu odležet a dochutíme solí, cukrem nebo citronovou (nebo limetkovou) šťávou či octem.  Tip: Směs…

jablecna-presnidavka-s-kousky-ovoce.jpg Saláty

Jablečná přesnídávka s kousky ovoce

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme vodou tak, aby jablka byla akorát ponořená a vaříme asi 30 minut doměkka. Asi čtvrtinu jablek odebereme a zbytek rozmixujeme. Přidáme cukr,…

Doporučené recepty

Bílková poleva

Vánoční cukroví: Bílková poleva

Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko a smícháme s cukrem, citronovou šťávou a škrobem. Vše mícháme metličkou…

Rozhuda - tvarohová pomazánka

Pomazánky: Rozhuda - tvarohová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pro urychlení ho můžeme nastrouhat. Cibuli, pažitku a petrželku…

Broskvový kompot

Ostatní: Broskvový kompot

Broskve si vložíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli snadno oloupat. Oloupané broskve rozpůlíme,…

Polentové knedlíky

Přílohy: Polentové knedlíky

Zeleninový vývar s mlékem přivedeme k varu a přidáme polentu. Odstavíme a vařečkou mícháme tak dlouho, až se směs…