Limetkovo-kokosový cheesecake
Ingredience
- Na korpus:
- sušené datle bez pecky: 300 g
- strouhaný kokos: 100 g
- pistácie: 50 g
- kvalitní mléčná čokoláda: 100 g
- Na krém:
- mascarpone: 250 g
- tvaroh: 250 g
- moučkový cukr: 80 - 100 g
- limetka: 1 ks
- strouhaný kokos: 2 PL
- kokosový likér: 50 ml
- ztužovač krémů: 1 PL
- limetka, pistácie a kokosové lupínky na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Limetkovo-kokosový cheesecake - recept
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a smícháme s rozmixovanými datlemi, pistáciemi a kokosem. Tuto hmotu upěchujeme pomocí skleničky do formy nebo menšího plechu a uložíme do lednice.
Mascarpone vyšleháme s tvarohem a cukrem podle chuti, přidáme limetkovou šťávu, strouhaný kokos, likér a ztužovač. Společně krátce prošleháme a krémem potřeme připravený korpus.
Limetkovo-kokosový cheesecake necháme vychladit do druhého dne a ozdobíme tenkými plátky limetky, kokosovými lupínky a rozdrcenými pistáciemi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.