Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vánočka z domácí pekárny Vánočka z domácí pekárny Dezerty
01. 12. 2017

Vánočka z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 500 g
  • mléko: 200 ml
  • vejce: 1 ks
  • máslo: 50 g
  • cukr krupice: 2 PL
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • droždí - kostka: 0.5 ks
  • kůra z citrónu: 0.5 ks
  • rozinky a kandované ovoce
  • ořechy
  • vejce na potření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vánočka z domácí pekárny - recept

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do jednoho rohu dáme oba cukry, do druhého rozdrobené droždí a do třetího nastrouhanou kůru. Ingredience v rozích zahrneme moukou a zapneme program Těsto. Po pípnutí přidáme rozinky, kandované ovoce a oříšky. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku, kterou můžeme zajistit proti "rozjetí" špejlemi. Vánočku necháme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 45 minut kynout na teplém místě, poté ji potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme při teplotě 150 °C asi 50 minut

Vánočka z domácí pekárny se potírá máslem a marmeládou nebo tekutým medem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Miroslava Bělochová
    12. 12. 2018 | 14:47
    Chybí mně tam trochu soli.

Doporučené recepty

Vepřové ragú

Hlavní jídla: Vepřové ragú

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka…

Smoothie z červené řepy

Nápoje: Smoothie z červené řepy

Červenou řepu nakrájíme na kousky, z pomeranče a limetky vymačkáme šťávu, jablko zbavíme jadřince a nastrouháme.…

Smažený vepřový řízek

Hlavní jídla: Smažený vepřový řízek

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení nekroutily, osolíme a opepříme z obou stran.…