Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- tymián: 1 KL
- olivový olej: 2 PL
- sůl
- pepř
- Pepřová omáčka:
- smetana ke šlehání: 200 ml
- nakládaný zelený pepř: 2 PL
- masový vývar: 200 ml
- suché bílé víno: 50 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou - recept
Vepřovou panenku nakrájíme na 2 - 3 centimetrové plátky a do druhého dne naložíme do směsi oleje, tymiánu, soli a pepře. Na troše oleje necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm okapané kuličky zeleného pepře. Přilijeme bílé víno a necháme odpařit alkohol. Dále přilijeme horký vývar, povaříme asi 5 minut, přidáme smetanu, mletý pepř a povaříme do zhoustnutí omáčky.
Vepřovou panenku zprudka osmahneme na rozehřátém oleji z každé strany 2 - 3 minuty, zalijeme pepřovou omáčkou a společně už jen krátce prohřejeme.
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou se podává s bramborami nebo rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.