Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí bezinková limonáda Domácí bezinková limonáda Nápoje
08. 04. 2016

Domácí bezinková limonáda

Ingredience
- +
  • 2 litry vody
  • 10 květů černého bezu
  • 6 lžic třtinového cukru

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Domácí bezinková limonáda - recept

Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem, aby do limonády nelítal hmyz a necháme stát při pokojové teplotě 24 hodin. Poté se domácí bezinková limonáda musí scedit, aby v ní nezůstaly květy. Nakonec dosladíme cukrem podle chuti. Podáváme ve vysokých sklenicích s ledem. Domácí bezinková limonáda se může uchovávat v lednici asi týden, možná trochu déle.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bezova-stava.jpg Nápoje

Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme citróny, kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin zakryté…

Doporučené recepty

Směs na topinky

Předkrmy a chuťovky: Směs na topinky

Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a pórek. Lilek a cuketu očistíme, nakrájíme nadrobno, rajčata…

Vegetariánská plněná cuketa

Hlavní jídla: Vegetariánská plněná cuketa

Žampiony nakrájíme na plátky, pažitku a rajčata nadrobno, cibuli na proužky, česnek prolisujeme. Na troše oleje…

Kuličky raffaelo

Vánoční cukroví: Kuličky raffaelo

Změklé máslo důkladně propracujeme s oběma cukry, kondenzovaným mlékem a kokosem. Hmotu necháme asi hodinu…

Mrkvové karbanátky

Hlavní jídla: Mrkvové karbanátky

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme…