Cizrnové karbanátky
Ingredience
- cizrna v plechovce: 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek – stroužek: 2 ks
- vejce: 1 ks
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cizrnové karbanátky – recept
Cizrnu scedíme a rozmixujeme. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Obojí krátce orestujeme na oleji a přidáme do mísy k rozmixované cizrně. Přidáme také vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby hladkou mouku. Mouky použijeme tolik, aby směs šla vytvarovat. Rukama tvoříme cizrnové karbanátky, které z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.
Cizrnové karbanátky podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší a salátem nebo je můžeme vložit do housek a dochutit oblíbeným dressingem jako hamburger. Výborně chutnají i v kombinaci s bazalkovým pestem.
Cizrnové karbanátky můžeme připravit i ze sušené cizrny, musíme ji ale nejprve povařit podle návodu. Místo mouky můžeme použít na zahuštění drcené ovesné vločky. Pro pikantnější verzi přidáme mleté chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.