Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninový eintopf Hlavní jídla
01. 06. 2018

Zeleninový eintopf

Ingredience
- +
  • zelí: 100 g
  • brambory: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks 
  • kedlubna: 1 ks
  • pórek: 50 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olej
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Zeleninový eintopf – recept

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Mrkev, petržel, brambory a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo kolečka a krátce orestujeme na cibulce. Zelí a pórek očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k ostatní zelenině. Vše osolíme, opepříme, přidáme koření a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, ale neplavala. Vše vaříme, dokud zelenina nezměkne, podle potřeby doléváme vodu. Krátce před koncem ochutnáme, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce povaříme. Úplně nakonec dochutíme tochou majoránky.

Zeleninový eintopf v této variantě je jednoduchý a lehký na trávení. Pro sytější a stále vegetariánskou variantu můžeme přidat k zelenině červenou čočku, nebo vynechat brambory a přidat jáhly – obojí, když je zelenina poloměkká (jiné luštěniny jako třeba červené fazole musíme nejprve uvařit podle návodu a přidat je k zelenině v závěru). Pro „masožravou“ variantu můžeme vybrat jakékoliv maso (hovězí, vepřové, krůtí, kuřecí atd.), které očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na cibulce než přidáme zeleninu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

eintopf.jpg Hlavní jídla

Eintopf

Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, brambory na kostky stejně velké jako maso, cibuli na kostičky a zelí na proužky. Maso a nakrájenou zeleninu dáme ve vrstvách…

Doporučené recepty

Koprová omáčka

Hlavní jídla: Koprová omáčka

Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku…

Pomazánka z pečeného masa

Pomazánky: Pomazánka z pečeného masa

Upečené maso umeleme společně s cibulí a přidáme utřený česnek. Vše osolíme, přimícháme hořčici, rozměklé máslo a…

Domácí česneková pasta

Ostatní: Domácí česneková pasta

Oloupaný česnek vložíme do mixeru, přidáme sůl a zalijeme slunečnicovým olejem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou…

Třešňová bublanina

Dezerty: Třešňová bublanina

Tento recept má tu výhodu, že nemusíme nic vážit, na odměření mouky a cukru použijeme kelímky od jogurtu, který…