Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Eintopf Hlavní jídla
11. 10. 2017

Eintopf

Ingredience
- +
  • přední hovězí: 150 g
  • vepřová plec: 150 g
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • brambory: 1 ks
  • čerstvé zelí: 80 g
  • cibule: 1 ks
  • zeleninový vývar: 800 ml
  • máslo: 1 PL
  • majoránka: 1 KL
  • petrželová nať: 1 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Eintopf - recept

Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2 cm, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, brambory na kostky stejně velké jako maso, cibuli na kostičky a zelí na proužky. Maso a nakrájenou zeleninu dáme ve vrstvách do většího hrnce, každou vrstvu osolíme a opepříme. Na poslední vrstvu dáme pár plátků másla. Zalijeme studeným vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké. Ke konci vaření přimícháme majoránku a nadrobno nasekanou petrželku.

Německý Eintopf může mít mnoho podob a chutí. Kombinovat se mohou např. luštěniny, různá zelenina i různé druhy masa a bylinek.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zeleninovy-eintopf.jpg Hlavní jídla

Zeleninový eintopf

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Mrkev, petržel, brambory a kedlubnu oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo kolečka a krátce orestujeme na cibulce. Zelí a pórek…

Doporučené recepty

Karamelizovaná cibule

Přílohy: Karamelizovaná cibule

V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a…

Pomazánka z dýně hokkaido

Pomazánky: Pomazánka z dýně hokkaido

Dýni zbavíme semínek a nasrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s dýní…

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…

Hovězí špízy

Hlavní jídla: Hovězí špízy

Hovězí maso pokrájíme na kostky. Z oleje, pomerančové šťávy, zázvoru, chilli a cukru umícháme marinádu. Půlku…