Polská polévka žurek
Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Necháme kvasit při pokojové teplotě.
Uzené maso a klobásu nakrájíme. Na troše…
Pivní cibulové kroužky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kroužky necháme okapat na papírové utěrce. Osolíme a posypeme sušeným…
Koláčky z listového těsta
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Posypeme lístky tymiánu. Cibuli zalejeme polovinou červeného vína a necháme jej téměř vyvařit. Pak přidáme druhou polovinu vínu a opět počkáme, až se víno…
Játrová směs na topinky
Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Bylinky nasekáme, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme dozlatova cibulku. Poté přidáme játrové kousky a česnek. Až se játra zatáhnou vmícháme do směsi sladkou chilli omáčku, hořčici a bylinky. Posypeme…
Máslová omáčka k masu
Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme kuřecí vývar, přidáme nakrájenou cibuli a bílé víno. Přivedeme k varu a vaříme dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu. Přepasírujeme přes síto. Poté ji necháme lehce vychladnout, postupně přidáváme studené máslo a za stálého míchání vytvoříme…
Slaný koláč Flammkuchen
Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.
Žervé smícháme s vysokoprocentní smetanou, lehce osolíme a opepříme. Sýr munster a cibuli nakrájíme na tenké plátky, které…
Karamelizovaná cibulka
Cibuli si nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém cibuli restujeme asi 1 minutu. Poté přisypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Osolíme. Podlejeme červeným vínem a vhodíme do hrnce tymián. Dusíme, dokud cibulka nezměkne a víno se nezredukuje.
Karamelizovaná cibulka se…
Lorem ipsum dolor dssfi23
Znáte kimchi? Korejskou pochoutku se štiplavou vůní musíte ochutnat!
Kváskové pečení pro každého: Upečte si vynikající pečivo z kvásku
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem
Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem