Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Koláčky z listového těsta Předkrmy a chuťovky
05. 03. 2020

Koláčky z listového těsta

Ingredience
- +
  • Na asi 12 koláčků:
  • listové těsto: 1 ks
  • červená cibule: 3 ks
  • kozí sýr: 100 g
  • červené víno: 300 ml
  • třtinový cukr: 75 g
  • čerstvý tymián

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Koláčky z listového těsta – recept

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Posypeme lístky tymiánu. Cibuli zalejeme polovinou červeného vína a necháme jej téměř vyvařit. Pak přidáme druhou polovinu vínu a opět počkáme, až se víno zredukuje. 

Mezitím si z listového těsta vytvarujeme koláčky, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme asi na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 °C. Koláčky vytáhneme z trouby a stlačíme vyboulená místa uprostřed. Naplníme připravenou karamelizovanou cibulí a nahoru poklademe plátky kozího sýra. Vložíme opět do trouby a pečeme dalších 5 - 10 minut. 

Koláčky z listového těsta se skvěle hodí jako chuťovka k vínu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Vepřové maso na zelenině

Hlavní jídla: Vepřové maso na zelenině

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme na klínky, brambory a česnek na plátky,…

Okroška

Polévky: Okroška

Okurku, brambory, vejce, ředkvičky a šunku nakrájíme na kostičky a cibulku nadrobno. Majonézu rozmícháme s mlékem…

Fazolová polévka z konzervy

Polévky: Fazolová polévka z konzervy

Cibuli nakrájíme nadrobno, stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a celer restujeme…