Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bezlepkové linecké cukroví Vánoční cukroví
04. 12. 2017

Bezlepkové linecké cukroví

Ingredience
- +
  • bezlepková mouka Jizerka: 400 g
  • jemně mletá rýžová mouka: 100 g
  • moučkový cukr: 150 g
  • máslo: 250 g
  • vejce: 1 ks
  • bio citrón: 1 ks
  • pikantní marmeláda

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Bezlepkové linecké cukroví - recept

Obě mouky a moučkový cukr prosejeme přes síto a smícháme. Přidáme nastrouhané máslo, vejce a nastrouhanou kůru z citrónu (pouze žlutou část). Vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto vyválíme na plát tloušťky asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 170 °C asi 8 minut

Vychladlé bezlepkové linecké cukroví slepujeme pikantní marmeládou (např. rybízovou) a můžeme jej posypat moučkovým cukrem přes sítko.  

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 2 příspěvky.

  • smikmatorova@propeople.cz
    22. 12. 2017 | 18:10
    Dobrý den Anežko, samozřejmě lze použít i tyto druhy bezlepkové mouky, Jizerka je taková klasika :-) redakce
  • Anežka P.
    18. 12. 2017 | 12:38
    Dobrý den, je možné na recept použít místo Jizerky mouku pohankovou, případně kokosovou? Děkuji :)

Podobné recepty

pomerancove-cukrovi.jpg Vánoční cukroví

Pomerančové cukroví

Nad párou rozpustíme pomerančovou čokoládu s máslem. Necháme čokoládu zchladnout. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme čokoládu a pomerančovou šťávu. Ze všech…

medove-pernicky_1.jpg Vánoční cukroví

Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet. Těsto rozválíme na asi 2 mm a pomocí vykrajovátek tvoříme…

Doporučené recepty

Polévka z řapíkatého celeru

Polévky: Polévka z řapíkatého celeru

Na másle orestujeme nakrájenou cibulku. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kousky, nejdříve na máslo vhodíme…

Filet ze pstruha na másle

Hlavní jídla: Filet ze pstruha na másle

Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.…

Paštika z vepřových jater

Předkrmy a chuťovky: Paštika z vepřových jater

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla. Nakrájenou cibuli a česnek na…

Srbské rizoto

Hlavní jídla: Srbské rizoto

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme…