Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Vánoční cukroví

Medové perníčky

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 500 g
  • med: 100 g
  • cukr moučka: 130 g
  • vejce: 2 - 3 ks
  • máslo: 4 PL
  • perníkové koření: 1 PL
  • kypřící prášek do perníku: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Medové perníčky - recept

Medové perníčky - recept

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet.

Těsto rozválíme na asi 2 mm a pomocí vykrajovátek tvoříme perníčky. Ty rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 175 °C asi 8 - 10 minut.

Medové perníčky necháme změknout a zdobíme polevou z bílků. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Nivové koule

Předkrmy a chuťovky: Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak…

Bramboráky

Přílohy: Bramboráky

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, prolisovaný česnek a promícháme.…

Zapečené tousty se šunkou a sýrem

Předkrmy a chuťovky: Zapečené tousty se šunkou a sýrem

Salát opereme, necháme uschnout a natrháme na menší kousky. Toustový chléb potřeme trochou rajčatového pyré,…

Polévka z pečené dýně

Polévky: Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem…