Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Ořechový likér Nápoje
18. 05. 2018

Ořechový likér

Ingredience
- +
  • nezralé vlašské ořechy: 25 ks
  • konzumní alkohol 80 %: 1 l
  • voda: 1250 ml
  • cukr: 750 g
  • celá skořice: 2 ks
  • hřebíček: 10 ks
  • citron: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Ořechový likér – recept

Vlašské ořechy na ořechový likér musí být zelené a měkké. Důkladně je omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, které vložíme do třílitrové sklenice se širokým hrdlem. Přidáme k nim skořici (rozlámeme ji na menší kusy), hřebíček, kůru z jednoho (důkladně očištěného) citronu a vše zalijeme alkoholem.

Sklenici uzavřeme a necháme 4 týdny louhovat na teplém a světlém místě, ideálně na slunci za oknem. Nejlepší je směs každý den protřepat. Po 4 týdnech svaříme vodu s cukrem (případnou pěnu odebereme), necháme vychladnout, poté ji vlijeme k ořechům, dobře protřepeme a necháme ještě 2 týdny louhovat.

Na závěr směs přefiltrujeme (přes filtrační papír, buničinu nebo filtr do kávovaru). Pokud není ořechový likér čirý, filtraci opakujeme. Pokud se nám zdá likér příliš silný, můžeme jej naředit převařenou vodou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 15 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Fasolada

Hlavní jídla: Fasolada

Fazole namočíme nejlépe přes noc do vývaru. Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme spolu s fazolemi. Na tuku…

Pečená kořenová zelenina

Přílohy: Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme…

Vajíčková pomazánka s ricottou

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s ricottou

Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na…

Kynuté buchty z domácí pekárny

Dezerty: Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí…