Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Ořechový likér Nápoje
18. 05. 2018

Ořechový likér

Ingredience
- +
  • nezralé vlašské ořechy: 25 ks
  • konzumní alkohol 80 %: 1 l
  • voda: 1250 ml
  • cukr: 750 g
  • celá skořice: 2 ks
  • hřebíček: 10 ks
  • citron: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Ořechový likér – recept

Vlašské ořechy na ořechový likér musí být zelené a měkké. Důkladně je omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, které vložíme do třílitrové sklenice se širokým hrdlem. Přidáme k nim skořici (rozlámeme ji na menší kusy), hřebíček, kůru z jednoho (důkladně očištěného) citronu a vše zalijeme alkoholem.

Sklenici uzavřeme a necháme 4 týdny louhovat na teplém a světlém místě, ideálně na slunci za oknem. Nejlepší je směs každý den protřepat. Po 4 týdnech svaříme vodu s cukrem (případnou pěnu odebereme), necháme vychladnout, poté ji vlijeme k ořechům, dobře protřepeme a necháme ještě 2 týdny louhovat.

Na závěr směs přefiltrujeme (přes filtrační papír, buničinu nebo filtr do kávovaru). Pokud není ořechový likér čirý, filtraci opakujeme. Pokud se nám zdá likér příliš silný, můžeme jej naředit převařenou vodou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 15 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Zapečené těstoviny s mletým masem

Hlavní jídla: Zapečené těstoviny s mletým masem

Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a tymiánem. Na pánvi rozehřejeme olej,…

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Jednohubky s kaviárem

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky s kaviárem

Smetanový sýr vyšleháme s créme fraiche a změklým máslem, mírně osolíme, opepříme a dáme do lednice asi na 30…

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Přílohy: Podmáslový chléb z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme podmáslí, mléko, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme prosátou mouku, otruby a kmín. Do…