Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kedlubnové zelí Přílohy
23. 05. 2018

Kedlubnové zelí

Ingredience
- +
  • větší kedlubny: 3 ks
  • cibule: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • olej
  • drcený kmín
  • sůl
  • ocet
  • cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kedlubnové zelí – recept

Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Do cibulové jíšky přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme trochou vody, přidáme drcený kmín a mírně osolíme. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut a podle potřeby doléváme během vaření vodu. Kedlubnové zelí nakonec ochutíme octem, osladíme a podle potřeby ještě dosolíme.

Kedlubnové zelí se skvěle hodí téměř ke všem plackám, ale i například k pečeným bramborám, na halušky nebo ke knedlíkům.

Tip: Listy z kedlubny je škoda vyhazovat, neboť obsahují ještě více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. Proto důkladně omyté listy můžeme nakrájet na jemné proužky a přidat do kedlubnového zelí.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kedlubnovy-salat_1.jpg Přílohy

Kedlubnový salát

Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme nahrubo. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a přilijeme…

kedlubnova-polevka.jpg Přílohy

Kedlubnová polévka

Na malém množství oleje necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny a vaříme doměkka asi 20 - 25 minut. Polévku…

Doporučené recepty

Veka z domácí pekárny

Přílohy: Veka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu…

Okurkové tzatziki

Ostatní: Okurkové tzatziki

Okurky omyjeme a očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Řecký jogurt si přendáme do středně velké mísy,…

Jíška do polévky

Polévky: Jíška do polévky

Rozehřejeme si pánev s tukem. Pokud se to hodí, můžeme přidat najemno nasekanou cibulku a zpěnit ji. Není to však…

Pikantní vepřové nudličky

Hlavní jídla: Pikantní vepřové nudličky

Maso, papriku, cuketu, mrkev a cibuli nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. Vepřové nudličky obalíme v…