Kedlubnový salát
Ingredience
- kedlubny: 2 ks
- mrkve: 2 ks
- petrželka: 1 PL
- pažitka: 1 PL
- Na zálivku:
- vinný ocet: 1 PL
- olivový olej: 1 PL
- třtinový cukr: 1 PL
- sůl: 1 KL
- voda: 6 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme rozpustit cukr. Oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme nahrubo. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a přilijeme zálivku. Necháme asi 1 hodinu vychladit a opět promícháme.
Kedlubnový salát můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo opečenou bagetkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.