Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krémové chřestové rizoto Hlavní jídla
06. 05. 2020

Krémové chřestové rizoto

Ingredience
- +
  • rýže Arborio: 150 g
  • zelený chřest - svazek: 1 ks
  • malá cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • parmazán: 50 g
  • vývar: 500 ml
  • bílé víno: 50 ml
  • máslo: 50 g
  • čerstvý tymián - snítek: 2 ks
  • olivový olej: 2 PL
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Krémové chřestové rizoto - recept

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Chřest očistíme a pokrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej. Orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme chřest a rýži. Restujeme asi 5 minut. Poté přilejeme bílé víno, necháme ho odpařit a přidáme trochu horkého vývaru. Až se vývar v rýži vstřebá, přilejeme další naběračku vývaru. Takto pokračujeme do změknutí rýže. 

Když je rýže téměř měkká přidáme do rizota citronovou šťávu, nasekané lístky tymiánu a strouhaný parmazán. Důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Rizoto necháme 5 minut odstát.

Krémové chřestové rizoto podáváme posypané parmazánem. Skvěle chutná s bílých suchým vínem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-losos-s-chrestem.jpg Hlavní jídla

Pečený losos s chřestem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme filety z lososa a očištěný zelený chřest. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a lososa citronovou šťávou. Pečeme asi 20…

michana-vejce-s-chrestem.jpg Hlavní jídla

Míchaná vejce s chřestem

Chřes na skus uvaříme v osolené vodě a prudce jej zchladíme v ledové vodě. Poté z chřestu odrojíme špičky a stonky nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vejce…

chrestovy-krem.jpg Hlavní jídla

Chřestový krém se smetanou

Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu nakrájíme na malé kostky. Pórek pokrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme pórek,…

chrestova-omacka.jpg Hlavní jídla

Chřestová omáčka

Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik, aby hladina sahala asi 2 cm nad brambory. Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců, rozpůlíme…

Doporučené recepty

Játrová omáčka

Přílohy: Játrová omáčka

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme…

Zázvorový čaj

Nápoje: Zázvorový čaj

Část kořene zázvoru si nastrouháme, budou nám stačit tak 2-3 čajové lžičky, podle toho, jak chceme mít čaj výrazný…

Rybí nákyp

Hlavní jídla: Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na…