Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pravé italské rizoto Hlavní jídla
28. 09. 2017

Pravé italské rizoto

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže: 200
  • cibule: 1 ks 
  • vývar: 700 ml 
  • bílé víno: 50 ml 
  • parmazán: 50
  • máslo: 40 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Pravé italské rizoto - recept

Na polovině másla na mírném ohni osmahneme cibulku spolu s česnekem, přidáme nepropláchnutou italskou rýži a necháme 2 minuty orestovat. Přilijeme víno, necháme odpařit a po částech přiléváme vývar - vždy po troškách a až poté, co rýže vše absorbuje. Neustále mícháme a vaříme přibližně 20 - 25 minut, až je rýže tzv. na skus. Nakonec do rizota zamícháme zbytek másla.

Když je pravé italské rizoto hotové, naservírujeme jej na talíře a ozdobíme parmazánem a bylinkami.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 17 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Hráškový krém s mátou

Polévky: Hráškový krém s mátou

Mražený hrášek necháme změknout. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a…

Bezová šťáva

Nápoje: Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do…

Kuřecí směs v bramboráku

Hlavní jídla: Kuřecí směs v bramboráku

Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu…

Roštěnky Esterházy

Hlavní jídla: Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…