Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Ratatouille Přílohy
20. 10. 2017

Ratatouille

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks
  • cuketa: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • žlutá paprika: {0.5}
  • rajčata: 2 ks
  • rajčatové pyré: 120 ml
  • konzerva loupaných rajčat: 1 ks
  • menší cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • tymián
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu
Ratatouille - recept

Lilky nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, necháme 20 minut “vypotit”, omyjeme a ubrouskem osušíme. Na stejně tenká kolečka nakrájíme cukety, očištěné papriky a rajčata. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, troubu rozehřejeme na 190 °C. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme česnek, po 1 minutě nalijeme rajčatové pyré a rajčata z konzervy. Přidáme tymián, bazalku a necháme 10 minut podusit. Směs rozprostřeme do zapékací misky, poklademe střídavě kolečky zeleniny. Osolíme, opepříme, přidáme větvičky tymiánu, pokapeme olejem, přikryjeme pečicím papírem a pečeme 30 minut. Odkryjeme a necháme ještě 10 minut dopéct.

Ratatouille se podává k masu nebo rybě.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 7 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Steak z tuňáka

Hlavní jídla: Steak z tuňáka

Steaky z tuňáka potřeme olejem, pokapeme z obou stran citronovou šťávou a dáme na chvíli odpočinout. Na rozpálenou…

Jeseter na víně

Hlavní jídla: Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme…

Marmeláda z černého rybízu

Ostatní: Marmeláda z černého rybízu

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz…