Arašídová pomazánka
Ingredience
- nesolené arašídy: 100 g
- olej: 1 PL
- sůl: 0.5 KL
- cukr: 0.5 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Arašídy dáme do mixéru, přidáme sůl a cukr a mixujeme v intervalech dlouhých maximálně 30 sekund. Poté vždy mixér necháme minimálně minutu odpočívat, aby se nepřehřál. Po třetím mixování přilijeme olej a znovu mixujeme. V intervalech s přestávkami mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká arašídová pomazánka v konzistenci podobné medu.
Arašídová pomazánka se skvěle hodí na opečené toasty s plátky banánu, na dochucení ovesné kaše, na ozdobení lívanců či palačinek, nebo i jako součást sladkých dezertů.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Na…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Test
text komentu
test
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...
V hrnci rozpálíme olej a opečeme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne, přisypeme mletou sladkou papriku. Poté…
Z citronů odkrájíme kůru (pouze žlutou část) a vložíme ji do vyšší nádoby. Zasypeme cukrem, zalijeme alkoholem a…
Při vytváření pesta budeme potřebovat mixér, skvěle nám poslouží ponorný. Vložíme do něj rukolu, olej, limetkovou…
Žloutky ušleháme s cukrem tak, aby nám vznikla jemná pěna. Přidáme kondenzované mléko a opět šleháme, přibližně 3…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.