Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Pomazánky

Arašídová pomazánka

Ingredience
- +
  • nesolené arašídy: 100 g
  • olej: 1 PL
  • sůl: 0.5 KL
  • cukr: 0.5 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Arašídová pomazánka - recept

Arašídová pomazánka - recept

Arašídy dáme do mixéru, přidáme sůl a cukr a mixujeme v intervalech dlouhých maximálně 30 sekund. Poté vždy mixér necháme minimálně minutu odpočívat, aby se nepřehřál. Po třetím mixování přilijeme olej a znovu mixujeme. V intervalech s přestávkami mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká arašídová pomazánka v konzistenci podobné medu.

Arašídová pomazánka se skvěle hodí na opečené toasty s plátky banánu, na dochucení ovesné kaše, na ozdobení lívanců či palačinek, nebo i jako součást sladkých dezertů.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Tatarák z lososa

Předkrmy a chuťovky: Tatarák z lososa

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a…

Rýžový nákyp

Dezerty: Rýžový nákyp

Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový…

Cheesecake s bílou čokoládou

Dezerty: Cheesecake s bílou čokoládou

Sušenky nalámeme na menší kousky a rozmixujeme. Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a hmotu napěchujeme na dno…

Grilovaná játra

Hlavní jídla: Grilovaná játra

Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a…