Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Pošírovaný losos

Ingredience
- +
  • filety z lososa: 2 ks
  • bílé víno: 300 ml
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • bobkový list: 2 ks
  • nové koření: 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • citron

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pošírovaný losos - recept

Pošírovaný losos – recept

Filety stáhneme z kůže. Kůži nevyhazujeme. Lososa nasolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Do pánve s pokličkou nalejeme víno, přidáme bylinky, kůži z lososa, nové koření a bokový list. Ohřejeme na 90 - 95 °C (vývar nesmí vřít). Vložíme do pánve lososové filety, které pošírujeme asi 10 minut dorůžova. 

Pošírovaný losos je výborný podávaný s chřestem, holandskou omáčkou a bramborovým pyré.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Domácí perníkové koření

Ostatní: Domácí perníkové koření

Koření, které máme v celku si najemno rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme mleté koření a všechno spolu pořádně…

Pařížská šlehačka

Ostatní: Pařížská šlehačka

Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Necháme vychladnou a uležet v…

Vajíčková pomazánka s ricottou

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s ricottou

Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na…

Bramborové knedlíky

Přílohy: Bramborové knedlíky

Brambory uvaříme den předem ve slupce, druhý den je oloupeme a na dřevěné desce nastrouháme najemno. Ve větším…