Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Aspik s kuřecím masem Předkrmy a chuťovky
14. 02. 2018

Aspik s kuřecím masem

Ingredience
- +
  • kuřecí stehna: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • celý pepř: 5 ks
  • nové koření: 2 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • sypká želatina: 30 g
  • sůl
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Aspik s kuřecím masem - recept

Kuřecí stehna vložíme do studené vody, přidáme koření, špetku soli, mrkev, oloupaný česnek, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut doměkka (ale nerozvařit). Maso obereme od kosti, mrkev nakrájíme na kostičky nebo kolečka, vývar přecedíme a necháme vychladnout. 

Do vývaru zamícháme želatinu (poměr želatiny a tekutiny určíme podle návodu na obalu) a necháme nabobtnat. Za stálého míchání vývar se želatinou mírně zahřejeme ve vodní lázni, až se želatina rozpustí a necháme chvilku chladnout. Do vývaru přidáme kousky masa a mrkve a touto směsí plníme olejem vymazané formičky

Aspik s kuřecím masem necháme ztuhnout v lednici a podáváme s pečivem. 

Tip: Domácí aspik můžeme dochutit také trochou octa a koprem, který se k želatinové pochoutce skvěle hodí. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kapr-v-rosolu.jpg Předkrmy a chuťovky

Kapr v rosolu

V hrnci dáme vařit vodu, přidáme nakrájenou petržel, mrkev, ocet, celer, koření a necháme 20 minut vařit. Přidáme kapra a vaříme 10 minut. Uvařeného kapra a zeleninu vytáhneme, do vroucího vývaru vlijeme za…

Doporučené recepty

Ovarová polévka

Polévky: Ovarová polévka

Vepřovovou hlavu a vnitřnosti důkladně vyčistíme a propereme ve vodě. Poté ji vložíme do vroucí vody. Přidáme…

Přírodní krůtí plátek

Hlavní jídla: Přírodní krůtí plátek

Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a rozmarýn, zakápneme olejem a necháme asi 2 hodiny v lednici. Na…

Karbanátky z mletého masa

Hlavní jídla: Karbanátky z mletého masa

Utřeme česnek se solí, cibuli nasekáme najemno, smícháme všechny suroviny a důkladně propracujeme. V pánvi…