Aspik s kuřecím masem
Ingredience
- kuřecí stehna: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- celý pepř: 5 ks
- nové koření: 2 ks
- bobkový list: 1 ks
- sypká želatina: 30 g
- sůl
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Aspik s kuřecím masem - recept
Kuřecí stehna vložíme do studené vody, přidáme koření, špetku soli, mrkev, oloupaný česnek, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut doměkka (ale nerozvařit). Maso obereme od kosti, mrkev nakrájíme na kostičky nebo kolečka, vývar přecedíme a necháme vychladnout.
Do vývaru zamícháme želatinu (poměr želatiny a tekutiny určíme podle návodu na obalu) a necháme nabobtnat. Za stálého míchání vývar se želatinou mírně zahřejeme ve vodní lázni, až se želatina rozpustí a necháme chvilku chladnout. Do vývaru přidáme kousky masa a mrkve a touto směsí plníme olejem vymazané formičky.
Aspik s kuřecím masem necháme ztuhnout v lednici a podáváme s pečivem.
Tip: Domácí aspik můžeme dochutit také trochou octa a koprem, který se k želatinové pochoutce skvěle hodí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.