Rybí karbanátky z kapra
Ingredience
- kapří maso bez kůže: 400 g
- vejce: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kapří maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme, smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem, solí a pepřem. Strouhanku přidáváme po lžících a jen tolik, aby šly rybí karbanátky tvarovat. Vytvarované placičky ještě obalíme ve strouhance.
Rybí karbanátky z kapra smažíme z obou stran dozlatova na rozehřátém oleji nebo je potřeme olejem a dáme péct na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočíme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.