Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Borůvková bublanina Dezerty
04. 10. 2017

Borůvková bublanina

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 1 hrnek
  • špaldová mouka: 1 hrnek
  • třtinový cukr: 1 hrnek 
  • mléko: 1 hrnek
  • rozpuštěné máslo: 0.5 hrnku
  • vejce: 2 ks
  • prášek do pečiva: 3 KL
  • vanilkový extrakt: 2 PL
  • borůvky: 1.5 hrnku
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu
  • Na drobenku:
  • polohrubá mouka: 3 PL
  • krystalový cukr: 2 PL
  • máslo: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka
Borůvková bublanina - recept

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme také obě mouky a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec přidáme vanilkový extrakt. Těsto nalijeme do pekáčku, který jsme si předem vymazali máslem a vysypali moukou. Na závěr si uděláme rychlou drobenku tak, že v míse smícháme mouku, máslo a cukr. Důkladně promneme prsty. Na těsto v pekáčku nasypeme očištěné borůvky a přidáme hotovou drobenku.

Borůvková bublanina se peče na 180 °C asi 30 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Vegetariánské minipizzy

Předkrmy a chuťovky: Vegetariánské minipizzy

Uhněteme těsto na pizzu nebo můžeme použít kupované, na vegetariánské minipizzy se hodí i listové těsto. Těsto…

Hovězí svíčková na smetaně

Hlavní jídla: Hovězí svíčková na smetaně

Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso…

Čokoládové lanýže

Vánoční cukroví: Čokoládové lanýže

Smetanu ohřejeme ve vodní lázni a necháme v ní rozpustit čokoládu. Přimícháme máslo a necháme vychladnout. Hmotu…