Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Borůvková bublanina Dezerty
04. 10. 2017

Borůvková bublanina

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 1 hrnek
  • špaldová mouka: 1 hrnek
  • třtinový cukr: 1 hrnek 
  • mléko: 1 hrnek
  • rozpuštěné máslo: 0.5 hrnku
  • vejce: 2 ks
  • prášek do pečiva: 3 KL
  • vanilkový extrakt: 2 PL
  • borůvky: 1.5 hrnku
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu
  • Na drobenku:
  • polohrubá mouka: 3 PL
  • krystalový cukr: 2 PL
  • máslo: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Borůvková bublanina - recept

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme také obě mouky a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec přidáme vanilkový extrakt. Těsto nalijeme do pekáčku, který jsme si předem vymazali máslem a vysypali moukou. Na závěr si uděláme rychlou drobenku tak, že v míse smícháme mouku, máslo a cukr. Důkladně promneme prsty. Na těsto v pekáčku nasypeme očištěné borůvky a přidáme hotovou drobenku.

Borůvková bublanina se peče na 180 °C asi 30 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bublanina-s-ovocem-2.jpg Dezerty

Bublanina s ovocem, po které se zapráší! Rady našich babiček, jak na dokonale vláčnou bublaninu z třeného těsta

Bublanina s ovocem má základ ve třeném těstě. Slovo třené je v názvu těsta velmi důležité a předem napovídá, že se bude něco o sebe třít. V tomto…

bublanina-s-ovocem-2.jpg Dezerty

Bublanina s ovocem, po které se zapráší! Rady našich babiček, jak na dokonale vláčnou bublaninu z třeného těsta

Bublanina s ovocem má základ ve třeném těstě. Slovo třené je v názvu těsta velmi důležité a předem napovídá, že se bude něco o sebe třít. V tomto…

Doporučené recepty

Bageta s bylinkovým máslem

Přílohy: Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme…

Bulgur se zeleninou

Saláty: Bulgur se zeleninou

Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme (tento krok můžeme…

Dušené telecí maso

Hlavní jídla: Dušené telecí maso

Telecí maso nakrájíme na kostky a opražíme v hluboké pánvi na troše. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut.…

Slepičí vývar

Polévky: Slepičí vývar

Slepici omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 - 2 l vody. Osolíme, přidáme celý pepř, kousek oloupaného zázvoru,…