Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Broskvové čatní Ostatní
07. 11. 2017

Broskvové čatní

Ingredience
- +
  • broskve: 750 g
  • vinný ocet: 100 ml
  • cukr: 200
  • zázvor: 1 KL
  • cibule: 2 ks 
  • stroužky česneku: 2 ks
  • chilli paprička
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Broskvové čatní – recept

Broskve spaříme v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, nastrouháme čerstvý zázvor. Suroviny vložíme do hrnce, přidáme cukr, sůl, chilli a zalijeme octem. Přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou na mírném plamenu asi 30 minut, dokud broskvové čatní nebude husté a suroviny napůl rozvařené. Můžeme v něm nechat kousky ovoce a zeleniny, ale také směs rozmixovat. Dochutíme solí, octem a cukrem. Výsledná chuť čatní by měla být ostrá a sladkokyselá.

Ještě teplé broskvové čatní nalejeme do vymyté a vysušené zavařovací sklenice. Dobře uzavřeme, necháme vychladnout a skladujeme v chladu. Necháme dva měsíce odležet, aby se chutě plně rozvinuly, a poté podáváme například ke grilovanému masu.

Pokud chceme, aby broskvové čatní déle vydrželo, můžeme ho při 80 °C asi 20 minut sterilizovat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kefírová buchta

Dezerty: Kefírová buchta

V míse smícháme mouku, cukr, kakao a jedlou sodu. V druhé míse promícháme všechny tekuté ingredience, tedy kefír,…

Pštrosí steak

Hlavní jídla: Pštrosí steak

Očištěné pštrosí maso potřeme olivovým olejem a posypeme z obou stran tymiánem. Vyšší steaky naklepeme pomocí…

Chřest se sýrovou omáčkou

Přílohy: Chřest se sýrovou omáčkou

Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na…