Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Brudet Polévky
09. 10. 2017

Brudet

Ingredience
- +
  • ryby: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • loupaná rajčata z konzervy: 2 ks
  • petrželová nať
  • bobkový list
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu
Brudet - recept

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek a po minutě nakrájená rajčata, petrželovou nať, sůl, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vložíme nakrájené ryby. Dusíme pozvolna asi 15 - 20 minut při nejnižší teplotě, až jsou ryby měkké, ale ještě se úplně nerozpadají. Během dušení nemícháme. Chceme-li polévku řidší, přidáme před rybami trochu zeleninového vývaru. 

Brudet je typickým pokrmem chorvatské kuchyně.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Bujabéza (Bouillabaisse)

Polévky: Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený…

Kuře vindaloo

Hlavní jídla: Kuře vindaloo

Na lžíci oleje osmahneme cibuli a česnek na plátky. Přidáme zázvor a chilli a přilijeme pár lžic vody, aby vznikla…