Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Ingredience
- +
  • celozrnná mouka: 250 g
  • rozkvašený kvásek: 300 g
  • lněné vločky: 100 g
  • lněná semínka: 20 g
  • slunečnicová semínka: 30 g
  • voda: 320 ml
  • sůl: 10 g
  • máslo na vymazání formy

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Domácí celozrnný chléb - recept

Domácí celozrnný chléb - recept

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou vody. Po vykynutí vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 200 °C a pečeme dalších 20 - 30 minut. Poté chleba vyklopíme z formy a asi 5 minut ještě necháme dopéct v troubě. Kůrka by měla být křupavá.

Domácí celozrnný chléb necháme pozvolna vychladnout na mřížce v troubě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-chleb.jpg Přílohy

Upečte si domácí chléb z kvásku: Návod krok za krokem

Domácí chléb je podle mnohých lepší než ten kupovaný, a to hned z několika důvodů: Domácí chléb z kvásku je zdravý a výživný Když si domácí…

Doporučené recepty

Lehký mrkvový dort

Dezerty: Lehký mrkvový dort

Mrkev a jablko očistíme a najemno nastrouháme. Smícháme s vejci, olejem, bílým jogurtem, medem a promícháme. Mouku…

Domácí hovězí hamburger

Hlavní jídla: Domácí hovězí hamburger

Droždí rozmícháme v teplé vodě, dokud se nerozpustí. Smícháme mléko, vejce (vejce nejdříve rozšleháme a necelou…

Melounový sorbet

Dezerty: Melounový sorbet

Cukr smícháme s citronovou šťávou, zalijeme trochou vody (asi 100 ml), přivedeme k varu a přimírné teplotě necháme…

Fazolová pomazánka z bílých fazolí

Pomazánky: Fazolová pomazánka z bílých fazolí

Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat v cedníku. Na fazolovou pomazánku samozřejmě můžeme použít i uvařené…