Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Špenátová polévka Polévky
06. 10. 2017

Špenátová polévka

Ingredience
- +
  • čerstvý špenát: 400
  • zeleninový vývar: 400 ml
  • smetana: 50 ml
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • máslo: 1 PL
  • parmazán
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • zakysaná smetana

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Špenátová polévka – recept

Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme nadrobno nakrájený česnek, špenát, osolíme, opepříme, přidáme horký vývar a asi 5 minut povaříme při nízké teplotě. Rozmixujeme, přidáme špetku muškátového oříšku, smetanu, nastrouaný parmazán a krátce provaříme. 

Špenátová polévka se servíruje s kopečkem zakysané smetany nebo s krutony. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

zeleninova-polevka-v-parnim-hrnci.jpg Polévky

Zeleninová polévka v parním hrnci

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a…

rajska-polevka-z-cerstych-rajcat.jpg Polévky

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a…

thajska-polevka-tom-yum.jpg Polévky

Thajská polévka tom yum

Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na tři kusy. Vývar přivedeme k varu, přidáme kari pastu, kuřecí maso, houby, zázvor, chilli…

polevka-tom-kha.jpg Polévky

Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy. Koriandr nasekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme semínek a podélně překrojíme. Pokud polévku…

Doporučené recepty

Šneci z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Šneci z listového těsta

Vyválené těsto potřeme rajčatovým pyré, posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou, poklademe plátky šunky a sýra.…

Ossobuco

Hlavní jídla: Ossobuco

Ossobuco je speciální telecí maso přeseknuté přes morkovou kost. Vzhledem k přítomnosti morku v kosti je maso po…

Brynzová polévka

Polévky: Brynzová polévka

V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou bramboru,…

Tvarohové knedlíky

Hlavní jídla: Tvarohové knedlíky

Tvaroh, krupici, cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru smícháme dohromady a utvoříme těsto. Dáme do…