Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bylinková marináda na vepřové maso Ostatní
05. 06. 2018

Bylinková marináda na vepřové maso

Ingredience
- +
  • olej: 150 ml
  • citronová šťáva: 1 PL
  • oregano: 1 KL
  • rozmarýn: 1 KL
  • tymián: 1 KL
  • stroužky česneku: 2 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Bylinková marináda na vepřové maso – recept

Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Bylinky smícháme s čerstvou citronovou šťávou, nadrobno nakrájeným česnekem, solí a pepřem, zalijeme olejem a promícháme. Marinádou potřeme omyté a osušené maso po celé ploše a marinujeme ideálně přes noc.

Marináda na vepřové maso do masa krásně vtáhne chuť. Pro ještě intenzivnější chuť můžeme bylinky naložit do oleje i několik dní předem. Marinádu můžeme obměnit i použitím nasekané petrželové nati a pažitky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-marinada-na-veprove-maso.jpg Ostatní

Švestková marináda na vepřové maso

Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho se solí, povidly a dezertním vínem. Směs zalijeme olejem a promícháme. Do nádoby nalijeme polovinu marinády, položíme…

dijonska-marinada-na-veprove-maso.jpg Ostatní

Dijonská marináda na vepřové maso

Hořčici smícháme s tymiánem, solí a pepřem. Pro ještě lepší chuť marinády můžeme použít krémovou a hrubozrnnou hořčici v poměru 3:1. Směs zalijeme olejem a promícháme. Množství oleje přizpůsobíme podle…

Doporučené recepty

Tafelspitz

Hlavní jídla: Tafelspitz

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a necháme mírně probublávat varem. Tvořící se pěnu asi po půl hodině…

Boršč bez masa

Polévky: Boršč bez masa

Pokrájíme si zelí i brambory na menší kousky a vaříme je společně ve vývaru asi 15 minut. Do jiného hrnce si dáme…

Kapustové karbanátky

Hlavní jídla: Kapustové karbanátky

Kapustu povaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova, česnek utřeme se solí.…