Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bylinková marináda na vepřové maso Ostatní
05. 06. 2018

Bylinková marináda na vepřové maso

Ingredience
- +
  • olej: 150 ml
  • citronová šťáva: 1 PL
  • oregano: 1 KL
  • rozmarýn: 1 KL
  • tymián: 1 KL
  • stroužky česneku: 2 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Bylinková marináda na vepřové maso – recept

Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Bylinky smícháme s čerstvou citronovou šťávou, nadrobno nakrájeným česnekem, solí a pepřem, zalijeme olejem a promícháme. Marinádou potřeme omyté a osušené maso po celé ploše a marinujeme ideálně přes noc.

Marináda na vepřové maso do masa krásně vtáhne chuť. Pro ještě intenzivnější chuť můžeme bylinky naložit do oleje i několik dní předem. Marinádu můžeme obměnit i použitím nasekané petrželové nati a pažitky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

svestkova-marinada-na-veprove-maso.jpg Ostatní

Švestková marináda na vepřové maso

Množství oleje přizpůsobíme podle množství masa. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho se solí, povidly a dezertním vínem. Směs zalijeme olejem a promícháme. Do nádoby nalijeme polovinu marinády, položíme…

dijonska-marinada-na-veprove-maso.jpg Ostatní

Dijonská marináda na vepřové maso

Hořčici smícháme s tymiánem, solí a pepřem. Pro ještě lepší chuť marinády můžeme použít krémovou a hrubozrnnou hořčici v poměru 3:1. Směs zalijeme olejem a promícháme. Množství oleje přizpůsobíme podle…

Doporučené recepty

Smažené žampiony

Hlavní jídla: Smažené žampiony

Smícháme vejce, mléko, trochu soli a pepře a metličkou zašleháme do směsi lžíci hladké mouky. Žampiony rychle…

Čokoládový fondant

Dezerty: Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky…

Polévka z mořských plodů

Polévky: Polévka z mořských plodů

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a…

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…