Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Trdelníky Dezerty
04. 12. 2017

Trdelníky

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 350 g
  • sušené droždí: 1 KL
  • cukr moučka: 100 g
  • máslo: 70 g
  • mléko: 100 ml
  • vejce: 2 ks
  • slunečnicový olej: 1 PL
  • mleté vlašské ořechy: 100 g
  • skořice: 1 KL
  • špetka soli

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Trdelníky - recept

Droždí necháme rozpustit v teplém (nikoli horkém) mléce a necháme ho 10 minut přikryté čistou utěrkou. Máslo rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky smícháme s polovinou cukru a přimícháme je k máslu. Do směsi přidáme také mléko s droždím a za stálého míchání postupně přisypáváme i prosátou mouku smíchanou se špetkou soli. Zpracované těsto necháme 30 minut přikryté utěrkou na teplém místě. Smícháme ořechy, druhou polovinu cukru a skořici. 

Z těsta na trdelníky ukrajujeme menší kousky, které rozválíme rukama na delší "hady" tloušťky asi 1,5 cm. Ty namotáme na cukrářské trubičky, potřeme rozšlehanými bílky, posypeme oříškovou směsí a upečeme při teplotě 180 °C asi 25 - 30 minut

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Jaroslav
    18. 12. 2017 | 12:40
    Trdelník se moc rád dávám na vánočních trzích, doma bych si na něj ale asi netroufl. Raději to nechám odborníkům. Jaroslav z Pardubic

Doporučené recepty

Cheesecake s jahodovým pyré

Dezerty: Cheesecake s jahodovým pyré

Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Menší formu na dort vymažeme a namačkáme do ní sušenkovou drobenku…

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Boršč

Polévky: Boršč

Hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme 1,8 - 2l vody. Během vaření z vývaru odebereme pěnu, osolíme a vaříme na…