Citronová babeta
Ingredience
- polohrubá mouka: 250 g
- cukr krystal: 200 g
- vejce: 3 ks
- šťáva ze 2 citronů
- kůra z 1 citronu
- olej: 100 ml
- prášek do pečiva: 1 ks
- vanilkový cukr: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Přimícháme také olej, šťávu a kůru z citronů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta, aby byla citronová babeta hezky nadýchaná.
Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 40 minut. Citronová babeta se skvěle hodí ke kávě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.