Cizrnová polévka s rajčaty a červenou čočkou
Ingredience
- sterilovaná cizrna: 150 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- červená čočka: 100 g
- zralá rajčata: 2 ks
- sušený zázvor: 1 KL
- sůl
- pepř
- mletý římský kmín
- kurkuma
- čerstvý koriandr
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli a česnek nasekáme najemno, v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, kurkumu, pepř a promícháme. Rajčata nakrájíme (můžeme i spařit a oloupat), přidáme do hrnce a 5 minut povaříme. Poté přidáme cizrnu a červenou čočku, zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Osolíme a 20 - 25 minut povaříme doměkka. Hotovou polévku podle potřeby dochutíme (solí, pepřem, případně dalším kořením) a podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.
Cizrnová polévka s rajčaty se dá dochutit různým kořením. Hodí se do ní například skořice, šafrán, uzená paprika nebo kajenský pepř.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.