Čokoládový fondant
Ingredience
- Na 4 porce:
- kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa: 100 g
- vejce: 2 ks
- žloutky: 2 ks
- třtinový cukr: 50 g
- hladká mouka: 2 PL
- máslo: 100 g
- máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a necháme mírně vychladnout. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem. Čokoládu opatrně smícháme s pěnou z vajec a cukru. Na závěr do těsta na čokoládový fondant vmícháme prosátou mouku.
Pečeme jen 6 minut, aby se upekl okraj, ale střed zůstal stále tekutý. Čokoládový fondant podáváme ještě teplý.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.