Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablečná přesnídávka s kousky ovoce Ostatní
12. 01. 2018

Jablečná přesnídávka s kousky ovoce

Ingredience
- +
  • jablka: 500 g
  • třtinový cukr: 50 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Jablečná přesnídávka s kousky ovoce - recept

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme vodou tak, aby jablka byla akorát ponořená a vaříme asi 30 minut doměkka. Asi čtvrtinu jablek odebereme a zbytek rozmixujeme. Přidáme cukr, ještě 10 minut povaříme a vrátíme odebrané kousky jablek. Ještě horké plníme do čistých sklenic a zavíčkujeme. 

Jablečná přesnídávka s kousky ovoce se místo cukru může osladit medem a kombinovat s různým ovocem i zeleninou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jablkove-ruzicky.jpg Ostatní

Jablkové růžičky

Jablka podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky ihned ponoříme do vody s citrónovou šťávou, přivedeme k varu a povaříme 1 minutu. Scedíme a necháme okapat a vychladnout. …

tazeny-zavin-s-jablky.jpg Ostatní

Tažený závin s jablky

Mouku prosejeme do mísy, přidáme k ní vlažnou vodu, olej a špetku soli a vypracujeme těsto dohladka. Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, potřeme ho ještě trochou oleje, aby nevysychalo, přikryjeme ho…

linecky-kolac-s-jablky.jpg Ostatní

Linecký koláč s jablky

Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme, smícháme s citrónovou šťávou, vanilkovým cukrem a nakrájenými ořechy. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme změknout v pokojové teplotě. Mouku prosijeme, přidáme do ní…

staroceska-vejmrda.jpg Ostatní

Staročeská vejmrda

Jablka zbavená jadřinců nastrouháme nahrubo, křen najemno. Smícháme všechny ingredience, necháme asi hodinu odležet a dochutíme solí, cukrem nebo citronovou (nebo limetkovou) šťávou či octem.  Tip: Směs…

kren-s-jablky.jpg Ostatní

Křen s jablky

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. Křen očistíme, oloupeme a také najemno nastrouháme. Křen s jablky smícháme, přilijeme citrónovou šťávu, případně osolíme a osladíme dle chuti. Můžeme…

Doporučené recepty

Kachní kaldoun

Polévky: Kachní kaldoun

Do velkého hrnce dáme kachní stehno, kosti a droby, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř,…

Pečený candát se zeleninou

Hlavní jídla: Pečený candát se zeleninou

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže,…

Studený fazolový salát

Saláty: Studený fazolový salát

Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu…

Pečená kořenová zelenina

Přílohy: Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme…