Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený králík na česneku Hlavní jídla
07. 11. 2017

Pečený králík na česneku

Ingredience
- +
  • králík: 800 g
  • stroužky česneku: 6 ks
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 2 PL
  • voda nebo vývar: 80 ml
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • rozmarýn

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečený králík na česneku – recept

Králíka omyjeme, očistíme a naporcujeme. Osolíme, opepříme, ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem (můžeme smíchat s trochou oleje či rozpuštěného másla, aby se česnek lépe roztíral) a necháme chviličku odležet.

Pekáč důkladně vymažeme sádlem, rozprostřeme do něj kolečka cibule a vložíme králíka. Posypeme kmínem a rozmarýnem a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme cca 2,5 – 3 hodiny a průběžně maso podléváme výpekem (občas přidáme i trochu vody nebo vývaru, aby bylo stále hodně šťávy a maso se nevysušilo). Jakmile je maso měkké a má zlatavou barvu, máme hotovo.

Pečený králík na česneku se podává s bramborovým či karlovarským knedlíkem, popřípadě s opečeným bramborem. Vhodným doplňkem je také listový špenát.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Hlavní jídla

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

domaci-cesnekova-tinktura.jpg Hlavní jídla

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…

cesnekova-omacka.jpg Hlavní jídla

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

Doporučené recepty

Šalvějový sirup

Nápoje: Šalvějový sirup

Do hrnce nalijeme vodu a nasypeme do ní cukr. Vodu s cukrem přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.…

Indická pakora

Předkrmy a chuťovky: Indická pakora

Brambory a cibuli nakrájíme na velmi tenké nudličky, přidáme všechny ostatní ingredience (prosátou mouku naposledy…

Domácí vaječný likér

Nápoje: Domácí vaječný likér

Do hrnce vlijeme kondenzované mléko, podélně rozřízneme vanilkový lusk, obsah vyškrábneme do mléka a vložíme do…