Daňčí hřbet
Ingredience
- daňčí hřbet: 600 g
- červeného vína: 200 ml
- olej: 4 PL
- stroužky česneku: 2 ks
- cibule: 1 ks
- hladká mouka
- tymián
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Daňčí hřbet – recept
Daňčí hřbet opepříme a maso naložíme do marinády, kterou si připravíme z červeného vína a nasekaného tymiánu. Maso v marinádě necháme alespoň den.
Druhý den maso z marinády vyjmeme, osolíme a na oleji opečeme z obou stran. Poté maso vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut podle požadovaného propečení.
Jakmile je maso měkké, slijeme výpek do hrnce a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme hladkou moukou, dále restujeme a nakonec přimícháme marinádu. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
Daňčí hřbet nakrájený na plátky podáváme s omáčkou a bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.