Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Smetanová omáčka na špagety s pancettou Hlavní jídla
26. 06. 2018

Smetanová omáčka na špagety s pancettou

Ingredience
- +
  • špagety: 200 g
  • plátky pancetty: 4 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • čedar: 1 PL
  • smetana ke šlehání: 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Smetanová omáčka na špagety s pancettou - recept

Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody podle návodu, ale pouze tak dlouho, aby byly trochu tvrdší než al dente (na skus). 

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, pancettu na malé proužky, čedar nastrouháme. V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme krátce orestovat pancettu, která pustí tuk. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme a nakonec krátce osmahneme i česnek. Přilijeme smetanu, kterou necháme zredukovat asi na polovinu. Přisypeme nastrouhaný čedar, který omáčku mírně zahustí. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Smetanová omáčka na špagety se smíchá s těstovinami a prohřívá tak dlouho, až se v omáčce dodělají. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. 

TIP: Místo pancetty můžeme použít kvalitní šunku, kterou orestujeme na troše másla. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vajickova-omacka.jpg Hlavní jídla

Vajíčková omáčka

Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a…

maslova-omacka-k-masu.jpg Hlavní jídla

Máslová omáčka k masu

Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme kuřecí vývar, přidáme nakrájenou cibuli a bílé víno. Přivedeme k varu a vaříme dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu. Přepasírujeme přes síto. Poté ji…

zampionova-omacka-na-testoviny.jpg Hlavní jídla

Žampionová omáčka na těstoviny

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat. Osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme do…

rajska-omacka-z-protlaku.jpg Hlavní jídla

Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přidáme rajčatový protlak, který za stálého míchání chvilku smažíme. Zalejeme hovězím…

paprikova-omacka-k-masu.jpg Hlavní jídla

Papriková omáčka k masu

V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové…

Doporučené recepty

Zázvorový sirup

Nápoje: Zázvorový sirup

Zázvor opereme a i se slupkou ho nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme do misky. Citrony nakrájíme na tenké plátky.…

Candát na másle

Hlavní jídla: Candát na másle

Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta…