Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bezová šťáva Nápoje
17. 04. 2018

Bezová šťáva

Ingredience
- +
  • květy černého bezu: 25 ks
  • bio citróny: 2 ks
  • cukr krupice: 1,5 - 1,8 kg
  • voda: 2 l
  • kyselina citronová: 1 PL
  • konzervační přípravek: dle návodu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Bezová šťáva - recept

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme citróny, kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin zakryté vyluhovat.

Tekutinu scedíme přes čisté plátýnko, citróny do něj také vymačkáme. Přidáme cukr, konzervační přípravek a mícháme tak dlouho, dokud se vše nerozpustí.

Čtěte také:

Recept na bezový sirup, díky kterému nebudete celý rok nachlazení

Bezová šťáva se plní do uzavíratelných sklenic a skladuje na temném, chladném místě. Podle potřeby ji můžeme ředit vodou. 

Připravte si také bezový sirup - podle našeho receptu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Mrkvová pomazánka na jednohubky

Pomazánky: Mrkvová pomazánka na jednohubky

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. Všechny ingredience rozmixujeme tak, aby pomazánka nebyla…

Bramborový guláš s uzeninou

Hlavní jídla: Bramborový guláš s uzeninou

Na oleji nebo kousku sádla necháme orestovat cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou…

Kvasnicová polévka

Polévky: Kvasnicová polévka

Den předem si uděláme čerstvý zeleninový vývar. Zeleninu z vývaru nevyhazujeme ale rozmixujeme ji. V hrnci…

Kynuté buchty z domácí pekárny

Dezerty: Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí…