Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku Ostatní
25. 09. 2018

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Ingredience
- +
  • česnek: 200 g
  • 40% alkohol: 200 ml

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Domácí česneková tinktura – recept

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např. keramický nůž.

Česnek utřeme nebo nakrájíme a zalijeme alkoholem v dobře uzavíratelné tmavé nádobě. Česnek necháme ve tmě 10 dní uležet, několikrát denně ho promícháme. Poté ho přecedíme přes čisté plátýnko nebo sítko, abychom se zbavili pevných částí. Roztok nalijeme do tmavých skleniček a uchováváme v lednici.

Domácí česneková tinktura dezinfikuje drobné ranky, působí na rozšíření cév nebo snížení krevního tlaku a má silné antibakteriální účinky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Ostatní

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

cesnekova-omacka.jpg Ostatní

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

Doporučené recepty

Smažený hermelín

Hlavní jídla: Smažený hermelín

Vejce rozšleháme s moukou, osolíme a opepříme. Hermelíny obalíme nejdříve v připraveném těstíčku a poté ve…

Maďarská fazolová polévka

Polévky: Maďarská fazolová polévka

Fazole namočíme den předem do studené vody a scedíme. Cibuli, slaninu, papriku, mrkev a petržel nakrájíme na…

Přepuštěné máslo ghí

Ostatní: Přepuštěné máslo ghí

Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně…

Indický dhál z červené čočky

Hlavní jídla: Indický dhál z červené čočky

Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (asi 20 minut). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…