Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku Ostatní
25. 09. 2018

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Ingredience
- +
  • česnek: 200 g
  • 40% alkohol: 200 ml

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku - recept

Domácí česneková tinktura – recept

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např. keramický nůž.

Česnek utřeme nebo nakrájíme a zalijeme alkoholem v dobře uzavíratelné tmavé nádobě. Česnek necháme ve tmě 10 dní uležet, několikrát denně ho promícháme. Poté ho přecedíme přes čisté plátýnko nebo sítko, abychom se zbavili pevných částí. Roztok nalijeme do tmavých skleniček a uchováváme v lednici.

Domácí česneková tinktura dezinfikuje drobné ranky, působí na rozšíření cév nebo snížení krevního tlaku a má silné antibakteriální účinky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cesnek_5.jpg Ostatní

Zázračný česnek: Kdy je správný čas na sklízení česneku?

Existuje kolem třiceti odrůd česneku a doba sklízení se tak různí. Obvykle česnek dozrává 16–36 týdnů po vysazení. Setý česnek se sklízí během léta…

cesnek_5.jpg Ostatní

Zázračný česnek: Kdy je správný čas na sklízení česneku?

Existuje kolem třiceti odrůd česneku a doba sklízení se tak různí. Obvykle česnek dozrává 16–36 týdnů po vysazení. Setý česnek se sklízí během léta…

sazenicesneku1.jpg Ostatní

Sázení česneku na podzim by se nemělo uspěchat. Víme, jak docílit velké úrody

Česnek by se měl sázet na podzim hlavně proto, že vám rychle zakoření. Poté když na jaře taje sníh a prší, je česnek v zemi dostatečně zavlažován…

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Ostatní

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

cesnekova-omacka.jpg Ostatní

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

Doporučené recepty

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vánoční cukroví: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Smícháme mouky s cukrem a ořechy, přidáme nastrouhané máslo, žloutky a rukama vypracujeme těsto. Necháme hodinu…

Vepřové výpečky

Hlavní jídla: Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli,…

Kachna na pomerančích

Hlavní jídla: Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně…

Tacos s mletým masem

Hlavní jídla: Tacos s mletým masem

Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata na kostičky, sýr nastrouháme, vývar…