Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Pomazánka z pečeného česneku Pomazánky
10. 10. 2018

Pomazánka z pečeného česneku

Ingredience
- +
  • česnek – palice: 2 ks
  • žervé: 200 g
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pomazánka z pečeného česneku - recept

Pomazánka z pečeného česneku – recept

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme, zakápneme olivovým olejem a každou zabalíme zvlášť do alobalu. Česnekové balíčky vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut.

Hotové balíčky opatrně pootevřeme a necháme česnek vychladnout. Lžičkou vydlabeme jednotlivé stroužky česneku do mísy, přidáme žervé nebo jiný čerstvý sýr, vše důkladně promícháme a podle chuti dodáme sůl, pepř a olivový olej (případně i jiné koření či bylinky podle chuti).

Pomazánka z pečeného česneku je stravitelnější než z česneku čerstvého. Podáváme ji na čerstvém nebo opečeném pečivu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cesnek_5.jpg Pomazánky

Zázračný česnek: Kdy je správný čas na sklízení česneku?

Existuje kolem třiceti odrůd česneku a doba sklízení se tak různí. Obvykle česnek dozrává 16–36 týdnů po vysazení. Setý česnek se sklízí během léta…

sazenicesneku1.jpg Pomazánky

Sázení česneku na podzim by se nemělo uspěchat. Víme, jak docílit velké úrody

Česnek by se měl sázet na podzim hlavně proto, že vám rychle zakoření. Poté když na jaře taje sníh a prší, je česnek v zemi dostatečně zavlažován…

domaci-cesnekova-tinktura.jpg Pomazánky

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…

cesnekova-omacka.jpg Pomazánky

Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě…

nakladany-cesnek_1.jpg Pomazánky

Nakládaný česnek

Česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky, které naskládáme do uzavíratelných nádob. Přidáme sůl, pepř, tymián, chilli a zalijeme olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a ujistíme se, že je česnek zcela…

Doporučené recepty

Luštěninová polévka s kroupami

Polévky: Luštěninová polévka s kroupami

Fazole a hrách namočíme den předem do studené vody. Luštěniny můžeme různě obměňovat s ohledem na dobu vaření.…

Bramborové krokety

Přílohy: Bramborové krokety

Brambory omyjeme, očistíme a dáme vařit ve slupce. Po uvaření je oloupeme, osolíme a prolisujeme do mísy. Necháme…

Pórkový salát s jablky a mrkví

Saláty: Pórkový salát s jablky a mrkví

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a rozdělíme na jednotlivé kroužky. Jablko zbavíme jádřince, nastrouháme…

Domácí lučina

Pomazánky: Domácí lučina

Nejdříve si v míse pořádně promísíme zakysanou smetanu s jogurtem a solí. Následně si sítko vyložíme bavlněnou…