Pomazánka z pečeného česneku
Ingredience
- česnek – palice: 2 ks
- žervé: 200 g
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomazánka z pečeného česneku – recept
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme, zakápneme olivovým olejem a každou zabalíme zvlášť do alobalu. Česnekové balíčky vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut.
Hotové balíčky opatrně pootevřeme a necháme česnek vychladnout. Lžičkou vydlabeme jednotlivé stroužky česneku do mísy, přidáme žervé nebo jiný čerstvý sýr, vše důkladně promícháme a podle chuti dodáme sůl, pepř a olivový olej (případně i jiné koření či bylinky podle chuti).
Pomazánka z pečeného česneku je stravitelnější než z česneku čerstvého. Podáváme ji na čerstvém nebo opečeném pečivu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.