Domácí cheeseburger
Ingredience
- hovězí mleté maso: 400 g
- sýr čedar: 4 ks
- plátky anglické slaniny: 4 ks
- červená cibule: 1 ks
- rajče: 1 ks
- sterilovaná okurka: 2 ks
- červené víno: 100 ml
- cukr: 4 PL
- máslo
- salátové listy
- sůl
- pepř
- domácí majonéza
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí cheeseburger – recept
Připravíme si domácí bulky na hamburger.
Červené víno dáme vařit s cukrem. Redukujeme dokud víno nezhoustne. Mleté hovězí maso v míse smícháme s pepřem, solí a karamelizovaným vínem.
Z masa tvarujeme hamburgery, které smažíme na kontaktním grilu nebo pánvi z každé strany asi 4 - 6 minut (podle toho jak máme rádi maso propečené). Těsně před vytáhnutím položíme na hamburger plátek čedaru a necháme změknout. Na pánvi opečeme taky plátky slaniny.
Bulky rozpůlíme. Obě půlky potřeme změklým máslem a potřeme domácí majonézou. Na spodní polovinu bulky položíme list salátu, kolečko rajčete, hovězí hamburger s čedarem, sterilovanou okurku a přiklopíme vrchní půlkou bulky.
Domácí cheeseburger podáváme s domácí majonézou, pečenými bramborami nebo hranolkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.