Domácí kinder mléčný řez
Ingredience
- mouka polohrubá: 5 PL
- kypřící prášek: 1 PL
- cukr krupice: 4 PL
- vejce: 3 ks
- olej: 1 PL
- kakao: 2 PL
- máslo: 100 g
- tvaroh jemný: 250 g
- zakysaná smetana: 200 g
- cukr moučka: 6 PL
- vanilkový cukr: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí kinder mléčný řez – recept
Na přípravu korpusu předehřejeme troubu na 170 °C. Prosejeme mouku a přimícháme do ní kakao a kypřící prášek. Cukr krupici zvlášť vyšleháme s vejci do pěny. Pak do něj vmícháme po částech olej. Do směsi postupně přimícháme připravenou mouku s kakaem a práškem. Vše vyšleháme dohladka.
Na plech položíme pečící papír, těsto na něj nalejeme a rozetřeme ho na rovnoměrnou vrstvu. Těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut (zkontrolujeme špejlí nebo párátkem, upečené těsto se na špejli nelepí). Po upečení korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a rozřízneme podélně napůl (nebo můžeme těsto rozdělit napůl a dát péct na dva plechy).
Na přípravu krému necháme máslo změknout a vyšleháme ho s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a znovu vyšleháme. Poté stejně postupujeme se zakysanou smetanou. Množství cukru můžeme upravit podle chuti.
Na jednu polovinu korpusu namažeme rovnoměrnou vrstvu krému a přiklopíme ho druhou polovinou. Hotový domácí kinder mléčný řez necháme uležet přes noc v lednici a nakrájíme na kousky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.