Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí kinder mléčný řez Dezerty
26. 06. 2018

Domácí kinder mléčný řez

Ingredience
- +
  • mouka polohrubá: 5 PL
  • kypřící prášek: 1 PL
  • cukr krupice: 4 PL
  • vejce: 3 ks
  • olej: 1 PL
  • kakao: 2 PL
  • máslo: 100 g
  • tvaroh jemný: 250 g
  • zakysaná smetana: 200 g
  • cukr moučka: 6 PL
  • vanilkový cukr: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí kinder mléčný řez – recept

Na přípravu korpusu předehřejeme troubu na 170 °C. Prosejeme mouku a přimícháme do ní kakao a kypřící prášek. Cukr krupici zvlášť vyšleháme s vejci do pěny. Pak do něj vmícháme po částech olej. Do směsi postupně přimícháme připravenou mouku s kakaem a práškem. Vše vyšleháme dohladka.

Na plech položíme pečící papír, těsto na něj nalejeme a rozetřeme ho na rovnoměrnou vrstvu. Těsto pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut (zkontrolujeme špejlí nebo párátkem, upečené těsto se na špejli nelepí). Po upečení korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a rozřízneme podélně napůl (nebo můžeme těsto rozdělit napůl a dát péct na dva plechy).

Na přípravu krému necháme máslo změknout a vyšleháme ho s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a znovu vyšleháme. Poté stejně postupujeme se zakysanou smetanou. Množství cukru můžeme upravit podle chuti.

Na jednu polovinu korpusu namažeme rovnoměrnou vrstvu krému a přiklopíme ho druhou polovinou. Hotový domácí kinder mléčný řez necháme uležet přes noc v lednici a nakrájíme na kousky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

rozhuda-tvarohova-pomazanka.jpg Dezerty

Rozhuda - tvarohová pomazánka

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Pro urychlení ho můžeme nastrouhat. Cibuli, pažitku a petrželku nakrájíme nadrobno. Máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, smetanu a prošleháme. Přidáme cibuli,…

Doporučené recepty

Vaječná omeleta

Předkrmy a chuťovky: Vaječná omeleta

Cibuli nasekáme najemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou a vlijeme do rozpálené pánve k…

Fenyklový salát s avokádem

Saláty: Fenyklový salát s avokádem

Fenykl a červenou cibuli nakrájíme na proužky, jarní cibulku, petrželku, kopr a sýr nadrobno. Avokádo rozpůlíme,…

Jarní závitky

Hlavní jídla: Jarní závitky

Nastrouháme zelí a papriku, přidáme mleté maso, sůl a pepř dle chutí, vejce, solamyl, strouhanku, aby těsto nebylo…

Tagliatelle s hráškem

Hlavní jídla: Tagliatelle s hráškem

Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě.…