Domácí koblihy
Ingredience
- Na 8 koblih:
- polohrubá mouka: 250 g
- cukr krupice: 40 g
- máslo: 15 g
- vejce: 1 ks
- mléko: 50 ml
- vlažná voda: 50 ml
- sušené droždí: 4 g
- hladká mouka
- moučkový cukr
- olej
- marmeláda
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí koblihy - recept
Máslo rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout a přilijeme ho do mísy k prosáté mouce. Přidáme cukr, droždí, vejce, vlažné mléko a vodu a rychle vypracujeme těsto, aby bylo hladké a pružné. Těsto dáme do mísy vymazané olejem, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 1,5 hodiny vykynout.
Těsto rozdělíme na 8 částí, ze kterých vytvarujeme kuličky a na pomoučené ploše je vyválíme na placky. Doprostřed každé placky dáme lžičku oblíbené marmelády, kraje zvedneme a spojíme prsty, aby se koblihy při smažení neotvíraly. Připravené koblihy necháme dalších 30 minut na teplém místě kynout.
Ve vhodném hrnci rozehřejeme větší vrstvu oleje a koblihy pozvolna osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové domácí koblihy odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Po vychladnutí koblihy posypeme moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.