Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí koblihy Dezerty
26. 01. 2018

Domácí koblihy

Ingredience
- +
  • Na 8 koblih:
  • polohrubá mouka: 250 g
  • cukr krupice: 40 g
  • máslo: 15 g
  • vejce: 1 ks
  • mléko: 50 ml
  • vlažná voda: 50 ml
  • sušené droždí: 4 g
  • hladká mouka
  • moučkový cukr
  • olej
  • marmeláda

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Domácí koblihy - recept

Máslo rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout a přilijeme ho do mísy k prosáté mouce. Přidáme cukr, droždí, vejce, vlažné mléko a vodu a rychle vypracujeme těsto, aby bylo hladké a pružné. Těsto dáme do mísy vymazané olejem, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 1,5 hodiny vykynout

Těsto rozdělíme na 8 částí, ze kterých vytvarujeme kuličky a na pomoučené ploše je vyválíme na placky. Doprostřed každé placky dáme lžičku oblíbené marmelády, kraje zvedneme a spojíme prsty, aby se koblihy při smažení neotvíraly. Připravené koblihy necháme dalších 30 minut na teplém místě kynout. 

Ve vhodném hrnci rozehřejeme větší vrstvu oleje a koblihy pozvolna osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové domácí koblihy odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Po vychladnutí koblihy posypeme moučkovým cukrem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Bramborové šišky s mákem

Hlavní jídla: Bramborové šišky s mákem

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme a přidáme…

Smoothie z rebarbory a malin

Nápoje: Smoothie z rebarbory a malin

Očištěnou rebarboru nakrájíme na menší kousky a společně s malinami a kokosovým mlékem rozmixujeme dohladka.…

Tagliatelle s lososem

Hlavní jídla: Tagliatelle s lososem

Lososa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme al dente (na skus), na olivovém oleji osmahneme…

Vejce benedikt s lososem

Předkrmy a chuťovky: Vejce benedikt s lososem

Holandskou omáčku připravíme podle tohoto receptu: holandská omáčka. Do vařící vody vmícháme ocet. Vodu v hrnci…